Wervingsbureaus

Arbeidsrecht


De tegenwoordig traditionele methode om mensen aan te werven lijkt te bestaan uit hirumuctionateurs (betekent zakenmensen, aannemers, dienstverleners), headhunter (aka recruiter), uitzendbureau, groepen voor plaatsing op scholen, stedelijke en regionale aanwervingsbureaus en ongetrainde maar heel vaak beheerde postings. Er is een groot verschil tussen het soort mensen dat door deze bureaus wordt ingehuurd en de traditionele methode van gmo’s die gewone banen zoeken waarbij je advertenties plaatst en je banen registreert in een of ander overheidsarchief.

Er bestaat geen twijfel over dat dit systeem werkt. Misschien niet zo goed dat het resulteert in goede kansen op werk, maar ook niet zo slecht dat je de kwaliteitscontrole en de werkuren verliest. Misschien ontbreekt het u aan informatie over de juiste mensen, maar u bent er zeker van dat u vertrouwen en ervaring met hen opdoet. Ook is het gemakkelijker om met meerdere klanten tegelijk te communiceren. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan wervingsbureaus.

Een wervingsbureau is een dienst voor human resources. Het bureau houdt zich bezig met het matchen van potentiƫle werkgevers en mensen die op zoek zijn naar een baan. De werkzoekenden zijn klanten die op zoek zijn naar een baan. De werkaanbiedingen worden door het bureau geadverteerd. Als u een werkzoekende bent, kunt u beter een bureau gebruiken dat al in gebruik is. Niet alle bureaus zijn goed. Er zijn er veel die gebruik maken van ongekwalificeerde mensen, niet over de juiste communicatievaardigheden beschikken en zich niet aan de arbeidsrecht houden.

De ongekwalificeerde recruiter of recruiter heimwee, gage, BidDonkey Fright en Recession zullen je leven tot een hel maken. Ze zijn ook moeilijk om mee te werken op sommige momenten. Je zult het soms moeilijk vinden om met hen te communiceren wanneer zij ongunstige adviezen geven. Ze kunnen ook een exorbitante vergoeding van u vragen. De werkgever zal dat misschien niet leuk vinden.

Het wervingsbureau kan je vragen om voor materiaal te betalen. Vraag de recruiter om contact met je op te nemen voordat hij materiaal opstuurt of controleer regelmatig de status van de sollicitatie. Zorg ervoor dat het bureau geldig en betrouwbaar is.

De recruiter zal je vragen om te betalen voor de vertaling die door hen moet worden gemaakt. Ja, ze brengen je daarvoor kosten in rekening. Misschien willen ze munt slaan uit uw vertaalwerk om het aan klanten te verkopen.

Wees voorzichtig wanneer u met recruiters werkt. Leer ze kennen en controleer ze grondig in alle aspecten. Neem uw eigen wervingsbureau om u in dit opzicht tijd te besparen.