Wat zijn de verschillende soorten medische?

 

Iedereen zou het prettig vinden om een ​​defibrillator op de werkplek te hebben. Maar waar bevindt hij zich en wat zijn de verschillende modellen die beschikbaar zijn? Het is belangrijk dat u precies weet welk model u nodig heeft om uw apparatuur op de juiste manier te bedienen.

Sche prote-AED's zijn meestal gebaseerd op een manier om het hart een schok toe te dienen die de doodsbeëindigingstijd verlengt. Hiermee moet u, om een ​​succesvolle defibrillatie te voorkomen, berekenen hoeveel tijd u nodig heeft om zonder hulp te opereren. AED's zijn dienovereenkomstig ontworpen voor specifieke scenario's.

Er bestaan ​​twee basistypen defibrillatoren; AED's die worden gebruikt in ziekenhuizen en een AED die wordt gebruikt in een spoedeisende hulp. Hoewel deze totaal verschillend zijn, zijn ze beide ontworpen om snel en efficiënt een onmiddellijke schok te geven om een ​​bewusteloze patiënt te reanimeren. Een AED is niet ontworpen voor elke instelling, maar wordt vaak gebruikt in zorgomgevingen, waaronder: spoedeisende hulp, cardiale zorgafdelingen, chirurgische suites, gestructureerde cardiovasculaire chirurgische centra, laboratoria en zelfs ambulancediensten.

Het is niet ongebruikelijk dat een van de twee hetzelfde modelnummer heeft, maar de kenmerken van de twee hoeven niet per se over te steken. Een AED die wordt gebruikt in een spoedeisende hulp kan bijvoorbeeld groter zijn, een krachtigere alternatieve pomp hebben, binnen een onbekende infrastructuur werken en geen aansluitbaar AED-systeem hebben, zelfs niet in dezelfde categorie. En sommigen beweren dat AED's niet "oprecht" zijn en op de verkeerde manier kunnen worden begrepen. Zeggen dat je ze alleen om emotionele redenen mag gebruiken, is overdreven.

Inverter AED's zijn elektrisch aangedreven AED's. Het maken van de AED neemt niet veel ruimte in beslag, aangezien deze doorgaans in de centrale ruimte van de faciliteit wordt geplaatst en ofwel wordt gevoed door een batterij of door een bron zonder batterijen.

Puls-AED's zijn ontworpen om de hulpdiensten te waarschuwen in een noodsituatie en zijn daarom programmeerbaar. De AED verzendt en ontvangt blijvende schokken en heeft een rapportagefunctie die het voor hulpverleners gemakkelijk maakt om te reageren, wetende dat de AED "op het juiste moment" zal zijn.

Met dit soort AED's konden medische instellingen hun reddingsacties vergroten en levens redden. Het was hierin succesvol omdat de AED iedereen in de faciliteit in staat stelde te begrijpen dat ze in staat waren om iemands leven te redden. Hoewel we de technologie misschien niet in alle scenario's ten volle kunnen benutten, kunnen we er allemaal zeker van zijn dat de "juiste" AED is gekozen om ervoor te zorgen dat de juiste redding werd uitgevoerd, terwijl we onze eigen effectiviteit en veiligheid in stand hielden. verstand.