Hoe financiële transacties te registreren

Boekhouder Alkmaar

Als u een klein bedrijf hebt, kan de boekhouding een verwarrend onderwerp lijken. Inzicht in de details van deze statistieken kan ontmoedigend lijken. Om op de hoogte te blijven van wat er met uw bedrijf gebeurt, is het van het grootste belang dat u zich bewust bent van de ingewikkelde details die bij dit proces komen kijken. U kunt een boek over boekhouden gratis of tegen een minimale vergoeding krijgen.

Er zijn twee basismanieren om financiële transacties in een klein bedrijf te registreren: contant of per bank. De meeste kleine bedrijven kiezen voor de contante methode, maar er is de mogelijkheid om apparatuur te kopen die gebruik maakt van een bankpasje. Deze zijn duur om te gebruiken en de kosten kunnen snel oplopen. Als u kiest voor een bankpasje als registratiemethode, gebruikt u informatie van een bankrekening die losstaat van uw bedrijf. Het bijhouden van een register voor een eenvoudige transactie met een bankpas kan een kleine ondernemer veel frustratie bezorgen.

Contante methoden van boekhouden hebben de volgende nadelen:

Werknemers: iedereen die betaald wordt, kan zonder uw medeweten een kopie van de financiële gegevens krijgen. Deze informatie kan het netto-inkomen, de maandelijkse en/of wekelijkse salarissen, en alle andere bedragen die aan de verschillende werknemers worden betaald, omvatten. Het zou u ook een volledige lijst geven van de schulden en de bedragen waarvoor de werknemers verantwoordelijk zijn. Het kan gaan om de fooi die een verkoper niet gerapporteerd wil hebben of de fooi van de bar die niet is komen opdagen. Deze informatie kan worden opgeslagen in een bestand dat uw bedrijfsadministratie kost. Er is geen administratie bij te houden wanneer deze transacties plaatsvinden waardoor u de onnodige gemoedsrust over uw financiën en medewerkers.

Hoge kosten: Om een futloos bedrijf te starten moet je op de kleine details letten. De initiële kosten om een faxmachine op te zetten, kantoorbenodigdheden aan te schaffen en een voltijdse boekhouder in dienst te nemen zijn slechts enkele van de inzichten die een bedrijf honderden, zo niet duizenden dollars kunnen kosten. Kleine bedrijven, vooral detailhandelaars, gebruiken kaartverwerkingsmachines die duizenden dollars in deze kleine stappen op jaarbasis uitgeven. Dit is een eenvoudig proces dat een bedrijfseigenaar gemakkelijk zou kunnen missen.

Grote belastingcontroles: Als uw FICA-belastingen ooit worden gecontroleerd, zal de IRS kopieën opvragen van kredietrapporten, met inbegrip van lening- en spaarverklaringen, kopieën van belastingaangiften voor inkomsten en uitgaven, en kopieën van bankafschriften van rente en dividenden. Het gebied waar u al deze gegevens zou moeten bijhouden is moeilijk te overzien en zal de bron zijn van straffen en boetes bij een rechtszaak wegens niet-naleving en het niet bijhouden van de juiste gegevens. Veel eigenaars proberen dit het hele jaar bij te houden en krijgen dan boetes opgelegd.

Bijhouden van gegevens: de eerste en belangrijkste manier om gegevens bij te houden is op het papier zelf. Als u ooit een computer gebruikt, zult u al uw zakelijke transacties op papier moeten bijhouden. Het is niet alleen een tijdsbesparing en gemakkelijk te beheren, maar het is ook een privacy-houder. Op individueel niveau kunt u telefoonnummers en adressen wijzigen om deze informatie voor uzelf te houden, maar als het gaat om de gescande versies van al die belastingaangiften die u verstuurt of ontvangt, moet u toestemming vragen. Het is moeilijk om nee te zeggen tegen de IRS.

Bijhouden van gegevens: Kredietkaart bonnetjes worden automatisch bewaard en gearchiveerd. Het is niet ongewoon dat er geen dossiermappen of -mappen op het bureau liggen. Dan is er geen manier om te onthouden welke belastingaangiften voor het jaar zijn ingediend en welke moeten worden ingediend. Een eenvoudige manier om een betere administratie bij te houden is het gebruik van een kopieerprogramma van een derde partij dat alle documenten kan scannen en bijhouden totdat u klaar bent om de documenten op te stellen. Dit is de manier waarop het moet worden gedaan.

Het kiezen van de beste belastingvoorbereidingsdienst: De IRS geeft niet zomaar gratis geld weg zoals vroeger. Ze moeten u iets teruggeven als ze hun belastinggeld krijgen. Dus maken ze het moeilijker om de juiste boekhouder te kiezen door het duurder te maken om een professionele CPA of een praktiserend belastingvoorbereider in te huren.

lees meer

boekhouder