Het verschil tussen een echte voerboot en een valse voerboot

Verschil tussen een echte voerboot en een namaak voerboot

Er zijn twee soorten aasboten: aasboten en aasboten. De eerste zijn te vinden in Lake Erie en River Marque National Park. De laatste zijn ontworpen om eruit te zien als echte vissersboten. Op de foto hieronder is duidelijk te zien hoe een echte voerboot eruit ziet:

foto via ourakeshagout

Vergelijkingen tussen materiaal en constructie

Sommige karpervissers vergelijken het uiterlijk en het materiaal van traditionele aasboten met moderne boten geven het een vergelijkbare kwaliteit. De belangrijkste verschillen tussen de traditionele en moderne boten zijn:

Buiten vismanden voor aas

Nieuwe technologische innovaties, zoals gelaste manden en andere ingenieuze ideeën, maken de traditionele boten ook vandaag nog populair. Tegelijkertijd worden moderne voerboten gemaakt en op de markt gebracht om hetzelfde te doen als traditionele voerboten. Het feit dat beide aasboten er hetzelfde uitzien is niet zo belangrijk voor de hoeveelheid vis die je kunt vangen en voor de vervanging ervan. Boten met aas kunnen worden gebruikt op lange afstanden, zoals in de Markiezen. Maar op korte afstanden zijn ze beperkt en in vergelijking met bagger- en sleepvissen hebben ze hun nadelen. Als een catamaran gemakkelijk aan water kan komen, zijn de veerbootsystemen voor bootpassage in en uit de Markiezen een logische keuze. De catamaran is de beste keuze voor sportvissers die in de Markiezen willen vissen. Je kunt hem gemakkelijk van het ene punt naar het andere vervoeren, maar hij vliegt wat hoger en is daarom geen goede keuze als je niet zowel op kleinere meren kunt vissen als op de leeuwen. Aasfietsen, ook wel racefietsen genoemd, zijn zowat overal verkrijgbaar, maar wat voor soort fiets je ook verkiest of naar welke muziek je ook kunt luisteren, dit soort fiets zal je algemene waterscooterefficiëntie verminderen. Maar kan realistisch vissen baat hebben bij een fiets? Hier zijn enkele redenen waarom u misschien beter met een fiets kunt gaan vissen: gemak – u hoeft geen geweldige zwemmer te zijn met een lange trailfiets om te komen waar u moet zijn. Brandstofverbruik en inspanning hebben geen verband met je snelheid. Mogelijkheid om je eigen product te gebruiken – met kleinere en lichte fietsen kun je efficiënter werken op het water. Je hoeft je geen zorgen te maken over zadels, frameconstructie en verlies van controle. Energiebesparing – een fiets helpt u elektriciteit en waterverbruik te besparen.

Na de laatste restauratie in 2013 beginnen de Grote Meren nu vol te liggen met aasboten. Zelfs aasboten van koolstofvezel worden gezien onder de nieuwe inspecties. Er zijn twee soorten aasboten: aasbakken en vliegaasboten. Schuitjes zoals de foto hieronder hebben twee kleine vliegvisjes als aas binnenin:

foto via ourakeshagout

De foto hieronder lijkt op een oude school voerboot:

foto via ourakeshagout

Een zeebaarscocktail wordt aangeboden als diner van het schip, samen met vis aan de haken. Meerdere, kleinere aasboten maken de visreis gemakkelijker. Deze boten jagen niet op zoveel vis als een logge catamaran, maar ze voeden hun passagiers evenveel, of meer. Alles wat je nodig hebt is een kompas, knooptechnieken en de kennis om te weten waar je naar moet zoeken. U kunt kiezen uit vliegen- of pre-set hengels: maat T, maat 4m S, maat 5,5m S of maat 7m S pre-set hengels. Meestal heb je vier lichte hengels nodig zoals: maat 7m 6.4l.

lees meer

Voerboot kopen