5 Creatiefconcept om je project in één jaar te halen

Creatief concept

Als u een productlancering, herlancering of een evenement met uw bedrijf plant en er het maximum uit wilt halen, moet u uw idee in zo weinig mogelijk tijd van de grond krijgen. De beste manier om het van de grond te krijgen? Start een Kickstarter-project! Zelfs als je niet zeker weet of je projectidee in een jaar te realiseren is of niet, zal het lanceren van een kickstarter project je een aantal ideeën geven voor wat langer kan duren. Met de hulp van kickstarter-makers zoals jij en ik, kunnen we een product of dienst creëren die in een jaar kan worden uitgevoerd. Word Creatief concept en deel uw projecten met ons door iets cools te creëren met behulp van onze kickstarter template!

Wat is een kickstarter?

Een kickstarter is een crowdfunding initiatief dat backers beloont met een product (meestal software), een dienst of een apparaat als onderdeel van een crowdfunding campagne. Het is een manier om het publiek te betrekken bij een nieuwe onderneming, en kan worden gebruikt om een markt voor uw product te creëren. Kickstarter-projecten worden gefinancierd door middel van particuliere donaties, waarbij het geld gaat naar de creatie van het project.

Wat komt er in mijn kickstarter te staan?

Een kickstarter bevat een beloningsniveau voor backers dat een bepaalde functie, prijs of hoeveelheid van het project zal bevatten. De tiers kunnen verder worden onderverdeeld door meer dan één feature, prijs of bedrag toe te voegen. De makers van het project stellen een financieringsdoel, en als ze meer geld krijgen dan waar ze op uit zijn, mogen ze het overschot houden. Er zijn vele manieren om kickstarter in uw voordeel te gebruiken. Je kunt een maximaal financieringsdoel stellen, en als mensen meer doneren dan dat, mag je het overschot houden. Er zijn veel niveaus met verschillende beloningen, dus het is belangrijk om te specificeren wat de backers krijgen voor hun geld.

Hoe start ik een kickstarter?

Om een kickstarterproject op Kickstarter te starten, moet u een kickstarterpagina maken. Op de pagina moet u het volgende opnemen: – Een project beschrijving – Een project doel – Een projectoverzicht dat omvat: waarom is dit project belangrijk, voor wie is het, en wat is de voorgestelde technologie? – Een beloningsniveau dat is onderverdeeld in beloningsopties met bijbehorende kosten – Een financieringsdoel, en het bedrag dat je verwacht te bereiken op basis van het aantal backers. – Een tijdlijn van het project met informatie over de ontwikkeling van het product, verzendingsdatums, enzovoort. – Een beloning enquête die deel uitmaakt van de beloning tier die de backers zullen ontvangen. – Een licentieovereenkomst die u met het product zult meesturen? – Voorwaarden en bepalingen van Crowdfunding?

6 manieren om uw Kickstarter-project te verbeteren

Voeg meer inhoud toe. Hoewel de projectbeschrijving belangrijk is, is het slechts het topje van de ijsberg. Kickstarter-projecten zijn gevuld met informatie over de technologie, het bedrijf en de ontwikkeling van het product. Sommige informatie die u waarschijnlijk niet wilt weglaten, is de tijdlijn voor de leverbaarheid, de prijs van het product en de verzend- en administratiekosten.

  • Test het product. Omdat wetenschap en technologie voortdurend in ontwikkeling zijn, moet uw product dit voorbeeld volgen. Test het product in real-world scenario’s om ervoor te zorgen dat het functioneert zoals gepland, en niet verandert in een baksteen.
  • Voeg beloningen toe. Beloningen helpen om enthousiasme op te bouwen en moedigen mensen aan om je project te steunen. Als je een wedstrijd of beloningsgerichte campagne hebt, kan dit een goede manier zijn om je project gefinancierd te krijgen.
  • Gebruik video’s. Van Kickstarter-video’s is bewezen dat ze de financiering met 50% verhogen. Met dit in gedachten, neem je video op in de projectbeschrijving samen met andere info die backers zal helpen beslissen of ze je project willen steunen.
  • Plaats jezelf in de schoenen van de geldschieters. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen je project steunen is omdat ze het gevoel willen hebben dat ze er deel van uitmaken, en iets terugkrijgen voor hun steun. Plaats jezelf in hun schoenen – wat wil je?
  • Wees transparant. Bij Kickstarter gaat het erom dat je backers informatie geeft over het project en de manier waarop het wordt geleverd. Je kunt informatie die toch al online te vinden is, niet achterhouden voor het publiek.
  • Wees niet bang om hulp te vragen. Als je vastzit op een technisch punt, of niet zeker weet hoe je op een bepaald gebied verder moet gaan, kun je altijd om hulp vragen op de forums van het project of via e-mail aan de makers. Zij zullen altijd blij zijn om te helpen.

Conclusie

Kickstarter is een geweldige manier om je product of dienst onder de aandacht van het publiek te brengen en het gefinancierd te krijgen, terwijl je nog steeds controle hebt over de ontwikkeling van het product. Hoewel het geen perfecte oplossing is, kan het u helpen het meeste uit uw tijd te halen door uw project in een jaar van de grond te krijgen. Gebruik het Kickstarter-sjabloon om een campagne op Kickstarter te starten en zorg dat het zo snel mogelijk gefinancierd wordt!